Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Καλό το κλίμα», αλλά….

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: «Καλό το κλίμα», αλλά....

Η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη διήρκησε μόλις μία ώρα. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο “Turkish House,” έναν ουρανοξύστη που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και λειτουργεί ως βάση διπλωματικών αποστολών και πολιτιστικών οργανώσεων της Τουρκίας στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο αρχηγοί αντάλλαξαν χειραψίες και φαίνονταν φιλικοί μπροστά στις κάμερες. Παρόλα αυτά, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι κάθε ηγέτης έκανε ξεχωριστές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, και δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση. Ο Τούρκος πρόεδρος, στο τέλος της συνάντησης, αναφέρθηκε στην αναγνώριση των κατεχομένων στην Κύπρο, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, “οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και τη δέσμευσή τους για τη συνέχισή της. Συμφώνησαν επίσης στον χάρτη δράσης για τις επερχόμενες συναντήσεις και συνεδριάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος περιλαμβάνει συναντήσεις των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών, μέτρα εμπιστοσύνης, και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.”

Exit mobile version