Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Η Ρωσία καλεί σε κατάπαυση πυρός

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Η Ρωσία καλεί σε κατάπαυση πυρός

Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζεται, καθώς το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε επιτυχημένες επιχειρήσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι θέσεις μάχης, στρατιωτικά οχήματα, θέσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικών πυραύλων, σταθμοί ραδιο-ηλεκτρονικών παρεμβολών, καθώς και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που ανήκε σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, έχουν αδρανοποιηθεί.

Παράλληλα, η Ρωσία έκανε έκκληση προς την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να διακόψουν την αιματοχυσία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και να τηρήσουν τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Στις αρχές της εβδομάδας, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια διαφιλονικούμενη περιοχή, κατοικημένη κυρίως από Αρμένιους, αυξάνοντας τον κίνδυνο νέου πολέμου με τη γειτονική Αρμενία.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 25 νεκροί και 138 τραυματίες, με 29 από αυτούς να είναι άμαχοι, λόγω των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι έχει καταλάβει πάνω από 60 θέσεις που κατείχαν οι Αρμένιοι αυτονομιστές.

Exit mobile version