ΗΠΑ: Εννέα υπάλληλοι φυλακής στο Μέμφις κατηγορούνται για τη δολοφονία μαύρου κρατούμενου

ΗΠΑ: Εννέα υπάλληλοι φυλακής στο Μέμφις κατηγορούνται για τη δολοφονία μαύρου κρατούμενου

Εννιά υπάλληλοι της ασφάλειας σε μια φυλακή στο Μέμφις κατηγορούνται για τον θάνατο ενός αφροαμερικανού κρατουμένου, ο οποίος απεβίωσε λόγω των τραυμάτων του μετά από σκληρή επίθεση από τους φρουρούς που τον κρατούσαν στο έδαφος.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Σέλμπι του Μέμφις, Φλόιντ Μπόνερ, ανακοίνωσε την κατηγορία κατά των φυλακισμένων, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε σχέση με τον θάνατο του 33χρονου Γκέρσουν Φρίμαν, ο οποίος απεβίωσε στις 2 Οκτωβρίου 2022.

Παρά την ανακοίνωση των κατηγοριών, ο σερίφης δεν παρείχε επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο από τους υπάλληλους κατηγορούνται για φόνο δευτέρου βαθμού και διακεκριμένη επίθεση ενώ οι υπόλοιποι επτά κατηγορούνται για διακεκριμένη επίθεση.

Ο Μπόνερ δήλωσε: «Θέλω να είναι σαφές ότι ο θάνατος του κρατούμενου Φρίμαν δεν προκλήθηκε από κανέναν υπάλληλο στο γραφείο μας (…) Στηρίζω πλήρως αυτούς τους υπαλλήλους», επισημαίνοντας ότι ο νεκρός κρατούμενος είχε προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, όπως αναφέρθηκε από τον ιατροδικαστή.

Αυτή η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο μετά και τη δολοφονία ενός άλλου αφροαμερικανού, του Τάιρ Νίκολς, στις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, αυτή τη φορά από αστυνομικούς.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Φρίμαν υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του κρατούμενου είναι ακόμα ένα παράδειγμα αδικαιολόγητης βίας εναντίον αφροαμερικανού χωρίς όπλο από εκπροσώπους των επιχειρήσεων ασφαλείας.

Exit mobile version