Κασσελάκης: Μπαίνει στη Βουλή μόνο εάν παραιτηθεί ο ναύαρχος Αποστολάκης

Κασσελάκης: Μπαίνει στη Βουλή μόνο εάν παραιτηθεί ο ναύαρχος Αποστολάκης

Όπως είναι γνωστό, στις πρόσφατες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκλέξει τρεις βουλευτές Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκλεγμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη θέση είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Έλενα Ακρίτα και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε αυτήν την πολιτική συγκυρία, ο Στέφανος Κασσελάκης, που θεωρείται φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στην ένατη θέση ως αναπληρωματικός. Πριν από αυτόν, υπάρχουν άλλοι αναπληρωματικοί, συγκεκριμένα η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου, ο Θανάσης Τσακρής και η Ζωρζέττα Λάλη.

Επομένως, σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης κερδίσει τις εκλογές την επόμενη Κυριακή και αποφασίσει να αναλάβει θέση στη Βουλή, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί κάποιος από τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές Επικρατείας και πέντε από τους αναπληρωματικούς.

Μετά από τη σαφή απόρριψη της πιθανής παραίτησης των Όθωνα Ηλιόπουλου και Έλενας Ακρίτα, προκύπτει ότι, προκειμένου να αποκτήσει έδρα στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραιτηθεί ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Εάν ο Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίσει να μην πάρει θέση στη Βουλή, θεωρείται σίγουρο ότι ο Σωκράτης Φάμελλος θα παραμείνει ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Exit mobile version