Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα

Οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα επιδεινωθούν από την ερχόμενη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν κυρίως τις Δυτικές, Κεντρικές και Βόρειες περιοχές της χώρας.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι τοπικά έντονα, με τη Δευτέρα να πλήττονται κυρίως τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς το Ιόνιο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (25-09-2023), προβλέπονται βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, με τοπικές καταιγίδες που μπορεί να είναι έντονες, κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς το Ιόνιο. Στη Θεσσαλία, τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στη Θεσσαλία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023), προβλέπονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, με τοπικές ισχυρές καταιγίδες που μπορεί να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Στη Θεσσαλία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένεται να σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται επίσης στην περιοχή των Σποράδων. Επίσημα δελτία θα εκδίδονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατά τις επόμενες ώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στην καιρική κατάσταση.

Exit mobile version