Ιος: Συνελήφθη ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος -Ζητούσε 30.000 ευρώ από επιχειρηματία

Ιος: Συνελήφθη ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος -Ζητούσε 30.000 ευρώ από επιχειρηματία

Μια σοβαρή υπόθεση διαφθοράς ανακαλύφθηκε, με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. σε ένα νησί του Αιγαίου, ειδικότερα στην Ίο, μετά από έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η σύλληψη του αξιωματικού πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα, καθώς κατηγορείται για πολλαπλά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της δωροληψίας από υπάλληλο που εκπληρώνει τα καθήκοντά του, της κατάχρησης εξουσίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι εκβίαζε επιχειρηματίες του νησιού να καταβάλλουν ποσά χρημάτων, περίπου 30.000 ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να αποφύγουν τυχόν ελέγχους στα καταστήματά τους.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διεξήγαγαν έρευνα στο νησί, κατά την οποία εντόπισαν το θύμα της δωροληψίας, που είχε καλέσει για την παράνομη δράση του αξιωματικού, και είχε απαιτήσει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Σε συνεννόηση με την αστυνομία, η καταγγέλλουσα παρέδωσε τα προσημειωμένα χρήματα στον ιδιώτη, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο αξιωματικός από τον χώρο του ιδιώτη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο αξιωματικός ανακρίθηκε από την αστυνομία και τα χρήματα κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας ανακαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, όπως ψηφιακά αποδεικτικά στοιχεία, πρωτότυπες υπογεγραμμένες ανακριτικές έκθεσεις, ένα κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης.

Exit mobile version