Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Αρμενία καταγγέλλει το Αζερμπαϊτζάν για εθνοκάθαρση και θηριωδίες

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Αρμενία καταγγέλλει το Αζερμπαϊτζάν για εθνοκάθαρση και θηριωδίες

Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για εθνοκάθαρση και μαζικές βιαιότητες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καταγγέλλοντας ότι έχουν σημειωθεί περίπου 200 θάνατοι, κυρίως μεταξύ γυναικών και παιδιών.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Αραράτ Μιρζογιάν, αναφέρθηκε στην ένταση και τη βάρβαρη φύση της επίθεσης από το Αζερμπαϊτζάν και τόνισε ότι αυτή είχε ως στόχο την εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σύμφωνα με τον υπουργό, πάνω από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 400 έχουν τραυματιστεί, κυρίως, γυναίκες και παιδιά. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί βίαια από τις εστίες τους και υποχρεώθηκαν να ζουν στο ύπαιθρο χωρίς τροφή.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα παρά τις προειδοποιήσεις περί επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή, λέγοντας ότι δεν έγιναν αρκετά για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Με την παρούσα εξέλιξη και τις σαφείς αποδείξεις περί εθνοκάθαρσης και βιαιοτήτων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλείται να ενεργήσει.

Exit mobile version