Συνεχίζονται τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας: Νεαροί στα Χανιά ξυλοκόπησαν 16χρονο μαθητή στο προαύλιο του σχολείου

Συνεχίζονται τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας: Νεαροί στα Χανιά ξυλοκόπησαν 16χρονο μαθητή στο προαύλιο του σχολείου

Ο κύκλος της βίας στο σχολικό περιβάλλον συνεχίζεται ανεξέλεγκτος, με περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών να επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά.

Μετά το πρόσφατο περιστατικό με την ακραία βία προς έναν 13χρονο μαθητή σε σχολείο του Ρεθύμνου από συμμαθητές του, σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό, αυτή τη φορά στα Χανιά.

Σε ένα σχολείο στα Χανιά, ένας 16χρονος μαθητής δέχθηκε άγρια επίθεση από συμμαθητές του, με τους γονείς του να καταθέτουν μήνυση κατά των υπαιτίων και να αναφέρουν τα γεγονότα που οδήγησαν τον γιο τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, το περιστατικό συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν ο 16χρονος μαθητής βρισκόταν στην αυλή του σχολείου μετά το τέλος της 5ης διδακτικής ώρας. Αν και είχε τελειώσει τα μαθήματά του, παρέμεινε εκεί περιμένοντας φίλους του.

Ξαφνικά, ένας άλλος μαθητής από το ίδιο σχολείο, που βρισκόταν σε κοντινή καφετέρια, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι προς τον 16χρονο, το οποίο τον χτύπησε στο πρόσωπο. Το παιδί τον ρώτησε γιατί το έκανε, αλλά ο μαθητής από την καφετέρια απάντησε αδιάφορα λέγοντας ότι “έτσι γουστάρω”.

Η κατάσταση επιδείνωθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο μαθητής από την καφετέρια και η παρέα του, που δεν ήταν μαθητές του ίδιου σχολείου, μπήκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου ξανά. Υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των νέων, αλλά ένας εκπαιδευτικός που βρισκόταν εκεί επενέβη γρήγορα για να χωρίσει τα παιδιά. Ο καθηγητής κατάφερε να εκτονώσει την κατάσταση, με τα παιδιά να φαίνεται ότι συμφώνησαν να τελειώσει εκεί το περιστατικό. Στη συνέχεια, οι νέοι εγκατέλειψαν τον σχολικό χώρο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, κατά την έναρξη της 6ης διδακτικής ώρας, καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν μπει στις αίθουσες και η καγκελόπορτα είχε κλείσει, η ίδια παρέα επέστρεψε και, σύμφωνα με τη μητέρα του 16χρονου, βρήκε μια παρακείμενη πόρτα από άλλο σχολείο που συνδεόταν με το λύκειο, και εισήλθε ξανά στον προαύλιο χώρο.

Σύμφωνα με τη μητέρα, η παρέα κατευθύνθηκε προς τον γιο της και ένα από τα μέλη της τον επιτέθηκε, χτυπώντας τον στο σαγόνι.

Ο 16χρονος τραυματίστηκε και άρχισε να αιμορραγεί, με το περιστατικό να γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι γονείς κλήθηκαν και παρέλαβαν τον γιο τους, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε οδοντίατρο για ιατρική βοήθεια.

“Ο 16χρονος υπέστη δύο καταγμάτα στη γνάθο, και η κατάστασή του επιβεβαιώθηκε από τον οδοντίατρο και το νοσοκομείο. Σήμερα, θα μεταβούμε στο Ηράκλειο για να συμβουλευτούμε γναθοχειρουργό, καθώς ενημερωθήκαμε ότι στο Νοσοκομείο των Χανίων δεν υπάρχει διαθέσιμο τμήμα γναθοχειρουργικής και πρέπει να αναζητήσουμε εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια”, ανέφερε η μητέρα του παιδιού στο Flashnews.gr.

Η μητέρα υπέβαλε αναφορά, ενημερώνοντας για το περιστατικό όλα τα σχολεία των Χανίων, και ήδη κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία για σωματική βλάβη που τέλεστηκε σε βάρος του ανήλικου. Η αστυνομία ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ προβαίνει σε έρευνα για το περιστατικό. Επίσης, η λυκειάρχης του σχολείου θα καταθέσει μήνυση.

“Το παιδί είναι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μετά το περιστατικό. Είναι απογοητευτικό που τέτοια περιστατικά συμβαίνουν μεταξύ παιδιών. Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και ελπίζουμε ότι το παιδί θα ανακάμψει”, δήλωσε η μητέρα του στην κρητική ιστοσελίδα.

Exit mobile version