Φυλακές Κορυδαλλού: Ξεκίνησε η διαδικασία μεταστέγασής τους στον Ασπρόπυργο

Φυλακές Κορυδαλλού: Ξεκίνησε η διαδικασία μεταστέγασής τους στον Ασπρόπυργο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση ενός ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για τις νέες φυλακές που πρόκειται να κατασκευαστούν στον Ασπρόπυργο, μέσα στις εγκαταστάσεις του παλαιού «Στρατοπέδου της Αμερικανικής Ευκολίας», που χρησιμοποιούταν παλιότερα ως βάση του ΝΑΤΟ. Το νέο αυτό σωφρονιστικό συγκρότημα θα φιλοξενήσει τους κρατούμενους που προηγουμένως βρίσκονταν στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η έκταση των νέων φυλακών θα είναι 103.022 τ.μ. και θα διακριθεί σε δύο κύριες ζώνες. Η πρώτη ζώνη, με έκταση 92.974 τ.μ., θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του «Νέου Κορυδαλλού», ενώ η δεύτερη ζώνη, 10.048 τ.μ., θα φιλοξενήσει τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται η κατασκευή 40 σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς οι προηγούμενες εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου ήταν διάσπαρτες σε μικρά οικήματα. Επιπλέον, προβλέπεται η ύπαρξη νοσοκομειακής μονάδας και χώρου εκπαίδευσης, καθώς και η κατασκευή ενός εκκλησίας.

Τα κτίρια των φυλακών θα υπόκεινται σε περιορισμούς ύψους, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 9 μέτρα, ενώ για τις υποδομές ασφαλείας, παρατηρητηρίων και ελέγχου θα επιτρέπεται μέγιστο ύψος 14 μέτρα.

Τέλος, το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός περιμετρικού δρόμου γύρω από τα εξωτερικά όρια των εγκαταστάσεων των φυλακών, καθώς και την προσθήκη ενός περιφράγματος για επιπλέον ασφάλεια.

Exit mobile version