Υπόθεση Γερουσιαστή Μενέντες: Βρέθηκαν ράβδοι χρυσού και μισό εκατ. μετρητά στο σπίτι του

Υπόθεση Γερουσιαστή Μενέντες: Βρέθηκαν ράβδοι χρυσού και μισό εκατ. μετρητά στο σπίτι του

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντες, βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά από τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του και εναντίον της συζύγου του, Ναντίν, από το ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για δωροδοκία και διαφθορά. Επίσης, κατηγορίες απαγγέλθηκαν και κατά τριών επιχειρηματιών από το Νιου Τζέρσεϊ.

Η Εισαγγελία στο Μανχάταν κατηγορεί τον Μενέντες ότι δέχτηκε χρήματα και άλλα “δώρα” σε αντάλλαγμα για την χρήση της επιρροής του προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της κυβέρνησης της Αιγύπτου και επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, φέρεται ότι προωθούσε κυρίως τα δικά του συμφέροντα. Επιπλέον, οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Μενέντες ενεργούσε περισσότερο υπέρ της Αιγύπτου παρά των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του, εντοπίστηκαν 100.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού και 480.000 δολάρια σε μετρητά. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων βρέθηκε κρυμμένο σε ντουλάπες, ρούχα και ένα χρηματοκιβώτιο. Φωτογραφίες από το κατηγορητήριο δείχνουν μετρητά που ήταν τοποθετημένα σε φακέλους με το όνομα του Μενέντες σε σακάκια.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των κατηγοριών, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, δήλωσε ότι ο Μενέντες θα παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων “μέχρι να επιλυθεί το θέμα”.

Από την πλευρά του, ο Μενέντες αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατηγόρησε τους εισαγγελείς ότι επιχειρούν να αμφισβητήσουν την κανονική λειτουργία του γραφείου του Κογκρέσου. Τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να αποσπαστεί η προσοχή της Γερουσίας από “αβάσιμες κατηγορίες” και ότι υπήρξε μια εκστρατεία δυσφήμισης προσπαθώντας να φιμώσουν τη φωνή του.

Exit mobile version