Πάτρα: Συνελήφθησαν 4 άτομα που εκβίαζαν επιχειρηματία – Του είχαν αποσπάσει πάνω από 130 χιλιάδες ευρώ

Πάτρα: Συνελήφθησαν 4 άτομα που εκβίαζαν επιχειρηματία – Του είχαν αποσπάσει πάνω από 130 χιλιάδες ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών προέβη στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων χθες (23/9), που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δύο ακόμα άτομα αναζητούνται για την υπόθεση, ως συνεργοί των συλληφθέντων.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023, όταν ένας επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι οι κατηγορούμενοι, ασκώντας σωματική βία και απειλές, απέσπασαν από την επιχείρησή του το ποσό των 130.500 ευρώ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, οι κατηγορούμενοι απαίτησαν και πάλι εκβιαστικά χρήματα, χρησιμοποιώντας πάλι σωματική βία, από τον ίδιο το θύμα. Συμφώνησαν να λάβουν το ποσό των 10.000 ευρώ σε δύο δόσεις. Το θύμα συναντήθηκε με δύο από τους κατηγορούμενους, συνοδευόμενο από έναν από αυτούς, για να πραγματοποιήσει την πληρωμή. Αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον χώρο, συνέλαβαν τους τρεις κατηγορούμενους. Λίγο αργότερα, εντόπισαν και συνέλαβαν και τον τέταρτο κατηγορούμενο στο σπίτι του.

Κατά τον έλεγχο στους συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Σε αναζητήσεις στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.800 ευρώ, τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, καθώς και αποδεικτικά έγγραφα των κατηγορούμενων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Exit mobile version