Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Την έκδοση 10 Κροατών χούλιγκανς ζητούν οι ελληνικές Αρχές

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Την έκδοση 10 Κροατών χούλιγκανς ζητούν οι ελληνικές Αρχές

“Αναζητούνται από τις ελληνικές Αρχές οι Bad Blue Boys” – Αυτό είναι το αίτημα των ελληνικών Αρχών, καθώς έχουν παραδοθεί δέκα ονόματα οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι ελληνικές Αρχές θεωρούν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα “Jutarnji”, πηγές κοντά στους Bad Blue Boys επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για ποια ακριβώς αδικήματα κατηγορούνται οι Κροάτες οπαδοί. Περιλαμβάνονται στη λίστα οπαδοί που είχαν καταγραφεί κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, με τα ονόματά τους να υποβάλλονται στις ελληνικές Αρχές από την κροατική Αστυνομία πριν την αναχώρησή τους από την Κροατία. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη και να επιστρέψουν στην Κροατία, με ορισμένα από αυτά τα άτομα να ταξιδεύουν αρχικά προς την Ιταλία με πλοίο και στη συνέχεια να επιστρέφουν στην πατρίδα τους οδικώς.

Επίσης, υποστηρίζεται ότι στη λίστα περιλαμβάνονται και ορισμένα ηγετικά στελέχη των Bad Blue Boys, που πιθανότατα συμμετείχαν στα επεισόδια ή διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα επεισόδια έξω από την “OPAP Arena”, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Στο μεταξύ, η Κροατία υποχρεούται να εκτελέσει τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, καθώς αυτά έχουν εκδοθεί σύμφωνα με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Οι ελληνικές Αρχές, από την πλευρά τους, συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το άτομο που φέρεται να δολοφόνησε τον Μιχάλη Κατσούρη. Επιπλέον, στην Κροατία συνεχίζεται η συγκέντρωση χρημάτων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις αμοιβές των δικηγόρων των κρατουμένων Κροατών. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί 180.000 ευρώ, με τις 100.000 ευρώ να έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Exit mobile version