Μπομπ Μενέντεζ: «Δεν παραιτούμαι – Θα αθωωθώ»

Μπομπ Μενέντεζ: «Δεν παραιτούμαι - Θα αθωωθώ»

Ο Μπομπ Μενέντεζ, γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος, σήμερα αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε οτιδήποτε παράνομο και δήλωσε ότι προτίθεται να διατηρήσει τη θέση του στο Κογκρέσο. Αυτό έγινε μετά την έναρξη δίωξης από τις εισαγγελικές αρχές του Νιου Τζέρσι, όπου κατηγορείται, μαζί με τη σύζυγό του, για δωροδοκία από τρεις επιχειρηματίες της περιοχής.

Πολλοί αξιωματούχοι της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοκρατικού κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, Φιλ Μέρφι, έχουν καλέσει τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από τη θέση του. Η απόφαση του να παραμείνει γερουσιαστής μπορεί να δυσκολέψει τις προσπάθειες του κόμματός του να διατηρήσει την στενή πλειοψηφία (51-49) που διαθέτει στο Κογκρέσο. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Νιου Τζέρσι δεν έχει εκλέξει Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή εδώ και 50 χρόνια, από το 1972.

Ο Μενέντεζ προσωρινά αποχώρησε από την προεδρία της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Γερουσίας που προβλέπουν την αποχώρηση από τα ηγετικά αξιώματα σε περίπτωση κατηγορίας για αδικήματα. Παρ’ όλα αυτά, έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στη θέση του προέδρου, εφόσον αποδειχθεί αθώος.

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Μενέντεζ δέχτηκε δώρα, όπως ράβδους χρυσού και μεγάλα χρηματικά ποσά , με σκοπό να ασκήσει επιρροή υπέρ της αιγυπτιακής κυβέρνησης και υπέρ τριών επιχειρηματιών κατά των αρχών επιβολής του νόμου που τους ερευνούσαν.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο γερουσιαστής έρχεται υπό το φως της ομοσπονδιακής έρευνας, ωστόσο, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ. Ο Μενέντεζ, η σύζυγός του και οι τρεις επιχειρηματίες θα κληθούν να εμφανιστούν ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν την Τετάρτη. Οι κατηγορίες προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως και 45 ετών, αλλά συνήθως οι δικαστές επιβάλλουν ποινές πολύ μικρότερες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Exit mobile version