Ο καιρός σήμερα, 26/9/2023

Ο καιρός σήμερα, 26/9/2023

Σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας και τοπικά ισχυρά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Βόρειο Αιγαίο. Επιπλέον, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα νότια της χώρας και στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, οι προβλέψεις καιρού για σήμερα είναι οι εξής:

  • Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε πολλές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, καθώς και κατά διαστήματα στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με χαλαζοπτώσεις να παρουσιάζονται κυρίως στο Ιόνιο και σε ορισμένες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών περιοχών. Επιπλέον, είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και απομονωμένες καταιγίδες στις Δυτικές Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη.Στη Θεσσαλία, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα, ειδικά το πρωί και το βράδυ.

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις διάφορες περιοχές της χώρας, με τις υψηλότερες να καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα και τις χαμηλότερες στη Δυτική Μακεδονία. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και στην Κρήτη, οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

  • Οι άνεμοι, στο Βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πολύ ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

  • Στην Αττική, αναμένονται περιοδικές αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες παροδικές βροχές και καταιγίδες. Από το βράδυ, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

  • Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται περιοδικές αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

  • Exit mobile version