Απίστευτο! Δεν άφησαν μητέρα με δυο παιδιά να μπει στο πλοίο για Κρήτη γιατί δεν είχε πιστοποιητικά ότι ήταν δικά της

Απίστευτο! Δεν άφησαν μητέρα με δυο παιδιά να μπει στο πλοίο για Κρήτη γιατί δεν είχε πιστοποιητικά ότι ήταν δικά της

Μια οδυνηρή εμπειρία πέρασαν μέλη μιας κρητικής οικογένειας που βρέθηκαν στην Αθήνα και επιχείρησαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους μέσω του πλοίου της γραμμής, αλλά αντιμετώπισαν μια δύσκολη κατάσταση, καθώς δεν είχαν μαζί τους ούτε τα διαβατήριά τους ούτε τα βιβλιάρια υγείας.

Η κυρία, μαζί με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 8 και 5 ετών, βρέθηκε στην Αθήνα για μια δυσάρεστη οικογενειακή υποθήκη, συγκεκριμένα για μια κηδεία. Το βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κρήτη, αλλά η επιστροφή τους δεν προχώρησε όπως το είχαν σχεδιάσει.

Κατά την άφιξη τους στο λιμάνι του Πειραιά, δεν επετράπη στην οικογένεια να πραγματοποιήσει το ταξίδι τους, καθώς το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε μαζί της δεν αναγνωρίστηκε από τις λιμενικές αρχές ως αποδεικτικό έγγραφο της επιμέλειάς της για τα παιδιά. Οι αρχές απαίτησαν από την οικογένεια είτε τα διαβατήριά τους είτε τα βιβλιάρια υγείας.

Όταν η κυρία εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι της δεν ζητήθηκαν παρόμοια έγγραφα από το λιμεναρχείο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ταξιδιού της από την Κρήτη μια ημέρα νωρίτερα, οι λιμενικές αρχές «κόλλησαν» στο γράμμα του νόμου.

Exit mobile version