Αποτροπιασμός στην Αυστραλία: Βρετανός ζωολόγος βίασε και σκότωσε δεκάδες σκυλιά

Αποτροπιασμός στην Αυστραλία: Βρετανός ζωολόγος βίασε και σκότωσε δεκάδες σκυλιά

Τρομακτική είναι η δράση ενός Βρετανού ζωολόγου που οδηγήθηκε στα δικαστήρια για σεξουαλική κακοποίηση και βασανισμό περισσότερων από 40 σκύλων από το 2014 έως τον Απρίλιο του 2022, όταν συνελήφθη από τις αυστραλιανές αρχές.

Ο ειδικός στον χώρο των κροκοδείλων, Άνταμ Μπρίτον, είχε εργαστεί προηγουμένως ως ερευνητής στο Charles Darwin University στην Αυστραλία, ερχόμενος από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είχε αποκτήσει εξαιρετική φήμη στον χώρο του και είχε συνεργαστεί με το BBC και το National Geographic. Ακόμα, είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του τον διάσημο Άγγλο τηλεπαρουσιαστή και φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Στο δικαστήριο, ο Μπρίτον παραδέχτηκε την ένοχή του σε 56 κατηγορίες που αφορούν στον βασανισμό και τη σεξουαλική κακοποίηση 42 σκύλων, από τους οποίους 39 απεβίωσαν. Επίσης, παραδέχτηκε ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση και διακίνησε υλικό κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 51χρονος είχε κακοποιήσει τα δύο δικά του κατοικίδια, δύο ελβετικούς ποιμενικούς με τα ονόματα Ούρσα και Μπολτ, πριν αποφασίσει να επεκτείνει τις απάνθρωπες πράξεις του, αναζητώντας και άλλα αθώα θύματα. Χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα αγγελιών Gumtree Australia για να εντοπίζει ιδιοκτήτες κατοικιδίων στην περιοχή Ντάργουιν, που χρειάζονταν βοήθεια με τα σκυλιά τους λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή άλλων προβλημάτων. Αφού αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους, τους παρακίνησε να παραδώσουν τα αθώα κατοικίδιά τους με την υπόσχεση να τα προσφέρει σε καλύτερα σπίτια. Όταν οι ιδιοκτήτες ξαναεπικοινωνούσαν για να μάθουν νέα των σκύλων τους (οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν πέσει θύματα της κακοποίησης και είχαν πεθάνει), ο Μπρίτον τους εξαπατούσε στέλνοντας παλιές φωτογραφίες, προσποιούμενος ότι προέρχονται από το νέο τους σπίτι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η δικαστική αρχή στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, ο Μπρίτον είχε δημιουργήσει μια “αίθουσα βασανισμού” για τα αθώα πλάσματα που έπεφταν θύματα των φρικτών πράξεών του. Αυτός ο χώρος είχε εγκατεστημένες κάμερες, καθώς ο δράστης κατέγραφε συχνά τις αποτρόπαιες πράξεις του και δημοσίευε τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους σε διαδικτυακά φόρουμ με ψευδώνυμο.

Exit mobile version