Ο καιρός σήμερα 27/9/2023: Βροχές και καταιγίδες – ενισχυμένοι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο

Ο καιρός σήμερα 27/9/2023: Βροχές και καταιγίδες - ενισχυμένοι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο

Για σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εμφανίζονται κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, των Σποράδων, των Δυτικών Κυκλάδων, και της Δυτικής Κρήτης. Σε ορισμένες περιοχές, ενδέχεται να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, περιοχές των Δωδεκανήσων, των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας, και της Θράκης θα αντιμετωπίσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ειδικά για τη Θεσσαλία, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, με την ένταση τους να αυξάνεται το απόγευμα, ενώ αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο τους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, και Μαγνησίας.

Οι θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 28-30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 26-27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 25-26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26-28 βαθμούς. Σε ορισμένες περιοχές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 29 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πολύ ενισχυμένοι βορειοανατολικοί, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο, θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται περιοδικές αυξημένες νεφώσεις με πιθανές πρόσκαιρες βροχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version