Κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Τέρμα στις παθογένειες με τους διορισμούς διοικήσεων στο Δημόσιο

Κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Τέρμα στις παθογένειες με τους διορισμούς διοικήσεων στο Δημόσιο

Κατά τη τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της νέας κακοκαιρίας στη χώρα και τις πρωτοβουλίες μεταρρύθμισης που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη βελτίωση του δημόσιου τομέα και της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Επικεντρώνοντας στο πρόγραμμα του υπουργικού συμβουλίου, έθιξε τις μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας διοίκησης. Ειδικότερα, ανέφερε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος των διορισμένων διοικήσεων στον δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Έχουμε δημιουργήσει έναν καινοτόμο, αξιόπιστο μηχανισμό βάσει των κριτηρίων της γνώσης και της εμπειρίας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε φορέα, με στόχο να εξαλειφθούν οι υπόνοιες πελατειακών ή κομματικών διορισμών.”

Επιπλέον, επισήμανε τη σημασία της διαρκούς αξιολόγησης των επιλογών της κυβέρνησης, των κινήτρων, και των απαραίτητων διαδικασιών αντικατάστασης όταν οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

Exit mobile version