Ο καιρός σήμερα 28/9/2023: Βροχές και καταιγίδες – Ισχυρά φαινόμενα σε Εύβοια και Μαγνησία

Ο καιρός σήμερα 28/9/2023: Βροχές και καταιγίδες - Ισχυρά φαινόμενα σε Εύβοια και Μαγνησία

Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και τις Σποράδες. Επίσης, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και προσωρινά σε τμήματα των Δωδεκανήσων και του Βορείου Αιγαίου. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με αναμενόμενη υποχώρηση το βράδυ. Από το μεσημέρι, αναμένονται επίσης βροχές ή καταιγίδες σε άλλες περιοχές, όπως τα Επτάνησα, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικά για τη Θεσσαλία, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στη Μαγνησία.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 10 και 28 βαθμών Κελσίου σε διάφορες περιοχές, με τη Βόρεια Ελλάδα να έχει τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία, αναμένονται θερμοκρασίες από 10 έως 25 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα θα κυμαίνονται από 15 έως 27-28 βαθμούς. Σε άλλες περιοχές, όπως η Ήπειρος, η Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 17 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα κυμαίνονται από 17 έως 27 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26-28 βαθμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ, οι οποίοι θα ασθενήσουν από το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο, θα πνέουν βορείων διευθύνσεων με ένταση έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με πιθανές πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version