Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον ΣΕΒ: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις»

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον ΣΕΒ: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ότι η ελληνική οικονομία έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και διατηρεί ακόμα ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, οι προοπτικές της αγοράς εργασίας, η δημιουργία και κάλυψη αμειβόμενων θέσεων εργασίας, καθώς και η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού για υψηλές δεξιότητες. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες για περαιτέρω επενδύσεις, οι στρατηγικοί στόχοι όπως η πράσινη μετάβαση, και οι προκλήσεις που προκύπτουν από τις πληθωριστικές πιέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη βελτίωση της δικαιοσύνης, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την αύξηση των εσόδων.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να συνεισφέρει στην αποκατάσταση των πλημμυροπαθών περιοχών στη Θεσσαλία. Συμφωνήθηκε ότι μέλη του Συνδέσμου μπορούν να αναλάβουν την επισκευή και ανακατασκευή σχολικών συγκροτημάτων που υπέστησαν φθορές και να συνεισφέρουν οικονομικά στο ταμείο της κρατικής αρωγής για την ανακατασκευή κατεστραμμένων σπιτιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης υπουργοί και αξιωματούχοι από την κυβέρνηση, καθώς και μέλη του ΣΕΒ.

Exit mobile version