ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης δεν διαγράφει τον Φίλη -Τα σχέδια των «53» και της Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης δεν διαγράφει τον Φίλη -Τα σχέδια των «53» και της Αχτσιόγλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει αποφασισμένος να διατηρήσει τον ρυθμό μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια δυναμικής που δημιουργήθηκε από τις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, αυτές οι δηλώσεις του Νίκο Φίλη αλλά και από άλλα μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύονται ως μια προσπάθεια υπονόμευσης της δημοσιότητας που απολαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της αλλαγής στην ηγεσία και της νέας εποχής που ανοίγει.

Ειδικότερα, πηγές αναφέρουν ότι οι επιθέσεις προέρχονται κυρίως από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του κοινοβουλίου και δεν έχουν να χάσουν βουλευτικά προνόμια ή προσωπικό πολιτικό κόστος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε κανονικές συνθήκες, δηλώσεις όπως αυτές του Νίκου Φίλη θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε διαγραφή από το κόμμα. Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης επιλέγει να μην αντιδράσει έτσι, προκειμένου να αποφύγει την ενίσχυση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και να δώσει την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις που αναμένεται να δημοσιευτούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Αντίθετα, βουλευτές της Ομπρέλας και άλλα μέλη του εσωκομματικού αντιπολιτευτικού ψαλιδίσματος επιλέγουν να παραμείνουν στο περιθώριο των εξελίξεων, αποφεύγοντας να μπουν σε σύγκρουση με τον κ. Κασσελάκη.

Αντίστοιχα, η πλευρά του Αχτσιόγλου επιλέγει να διατηρήσει απόσταση από το νεοσυσταθέν κομματικό σκηνικό, χωρίς καμία επίσημη συνάντηση, ούτε καν φωτογραφία, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η στάση φαίνεται να σηματοδοτεί την προετοιμασία για την αναμενόμενη αντεπίθεση κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών, καθώς ο κ. Κασσελάκης θα αντιμετωπίσει την πρώτη του δοκιμασία σε εθνικό επίπεδο.

Exit mobile version