Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη: Πως διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη: Πως διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την Opinion Poll για λογαριασμό του ACTION24, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 17,7%. Αυτή είναι η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασσελάκη, με το 47,2% των ερωτηθέντων να εκφράζουν ικανοποίηση για αυτή την εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, λαμβάνοντας υπόψη τα έγκυρα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 14%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 15%.

Αναφορικά με την διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, το 47,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, ενώ το 33,7% πιστεύει ότι τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όσον αφορά το ερώτημα σχετικά με την ικανοποίηση από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, το 25% απαντά “ναι,” το 22,2% “μάλλον ναι,” το 19,4% “μάλλον όχι,” το 22,2% “όχι,” και το 11,1% “δεν ξέρω/δεν απαντώ.”

Τέλος, όσον αφορά την πιθανότητα εκδήλωσης διασπαστικών τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, το 30,1% απαντά “ναι,” το 38,4% “μάλλον ναι,” το 17,8% “μάλλον όχι,” το 9,6% “όχι,” και το 4,1% “δεν ξέρω/δεν απαντώ.”

Exit mobile version