Μητσοτάκης: Τα πρώτα «βέλη» για Κασσελάκη: Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός

Μητσοτάκης: Τα πρώτα «βέλη» για Κασσελάκη: Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός

Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, και στην απουσία του από τη Βουλή, αφού δεν είναι εκλεγμένος.

Αναλυτικά, στο σημείο που αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Στέφανο Κασσελάκη στην ομιλία του στην ΚΟ, είπε τα εξής:

«Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή, θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν -είμαι σίγουρος με επάρκεια- εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς.
Θα έχει ενδιαφέρον πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε.
Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Με σχέδιο και όχι ποθώντας την εξουσία και την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με νέες λέξεις.
Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle.
Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτό. Λίγο μας απασχολεί, εμείς έχουμε άλλες αναμετρήσεις».

Exit mobile version