Ζελένσκι: «Ζήτημα χρόνου» η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ζελένσκι: «Ζήτημα χρόνου» η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες στο Κίεβο, κατά την υποδοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αναπόφευκτη και απλώς ζήτημα χρόνου. Επιπλέον, ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας, προκειμένου να προστατευτούν από ενδεχόμενες ρωσικές επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας τον ερχόμενο χειμώνα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην Ουκρανία και ανέφερε πως οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν πρόοδο στην αντεπίθεσή τους κατά των ρωσικών δυνάμεων. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης συμφωνία πλαίσιο, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, με εταιρείες όπλων για την προμήθεια πυρομαχικών, με την δυνατότητα παροχής τους στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία, αν και δεν υπάρχουν επίσημες αποδείξεις για εσκεμμένη επίθεση κατά της Ρουμανίας.

Exit mobile version