Ιταλία: Από 1ης Οκτωβρίου μείωση τιμών 10% σε είδη πρώτης ανάγκης

Ιταλία: Από 1ης Οκτωβρίου μείωση τιμών 10% σε είδη πρώτης ανάγκης

Η ιταλική κυβέρνηση προχωρά σε μια κίνηση προς τη μείωση των τιμών στα αγαθά πρώτης ανάγκης, σε συμφωνία με παραγωγούς και αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μείωση των τιμών κατά μέσο όρο 10% από την 1η Οκτωβρίου έως το τέλος του έτους. Αυτές οι “συγκρατημένες τιμές” θα ισχύσουν για τρεις μήνες και αναμένεται να εξοικονομήσουν κάθε νοικοκυριό έως 150 ευρώ. Μειωμένες τιμές θα έχουν τρόφιμα όπως το κρέας, το γάλα, η ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το ρύζι, αλλά και προϊόντα όπως πάνες για μωρά και φάρμακα που δεν απαιτούν συνταγή.

Τα εν λόγω προϊόντα θα διακρίνονται με ένα ειδικό αυτοκόλλητο που φέρει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, προκειμένου οι καταναλωτές να τα αναγνωρίζουν εύκολα στα ράφια των καταστημάτων. Ανάμεσα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που στηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία περιλαμβάνονται η Pam, η Conad, η Tigre, η Esselunga, η Carrefour, η Familia και η Lidl.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, δεν παρατηρείται καμία παρόμοια προσπάθεια για τη μείωση των τιμών και την ανακούφιση των καταναλωτών.

Exit mobile version