Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, απέρριψε απερίφραστα τις φημολογούμενες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Επισήμανε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και, στη συνέχεια, η μείωση των συντελεστών.

Ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται η δημιουργία ενός νέου συστήματος δίκαιης φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για τον συντονισμό και τον έλεγχο. Τονίζει ότι αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν μέσω ενός νέου φορολογικού νόμου που αναμένεται να εγκριθεί έως το τέλος του έτους.

Όσον αφορά τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για τουριστικά πακέτα και καφέ, αναφέρει ότι αυτό εξετάζεται για τον προϋπολογισμό του 2024 και θα αξιολογηθεί τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την οικονομία, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση προτίθεται να υποστηρίξει την οικονομία με διάφορους τρόπους, όπως αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και το ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, θα υπάρξουν αυξήσεις για ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων.

Τέλος, αναφερόμενος στον τερματισμό του μέτρου του Market Pass, τονίζει ότι η κυβέρνηση απαντά με άλλους τρόπους υποστήριξης της κοινωνίας, όπως αυξήσεις στους μισθούς και σε επιδόματα.

Exit mobile version