Καστοριά: Συνελήφθησαν 7 μέλη εγκληματικής ομάδας για παράνομη έξοδο αλλοδαπών στο εξωτερικό

Καστοριά: Συνελήφθησαν 7 μέλη εγκληματικής ομάδας για παράνομη έξοδο αλλοδαπών στο εξωτερικό

Μετά από έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ανακαλύφθηκε η δράση μιας εγκληματικής ομάδας που συνεργαζόταν με αλλοδαπούς για την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα μας προς ευρωπαϊκούς και άλλους προορισμούς. Στην επιχείρηση συμμετείχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, καθώς και η Ομάδα Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (28/9), εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, 18 αλλοδαποί. Από αυτούς, 7 είχαν οργανωθεί με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο των υπολοίπων 11 από την ελληνική επικράτεια.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με την εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για αλλοδαπούς, όπλα, ναρκωτικά, την μεταναστευτική νομοθεσία, καθώς και για αρπαγή και εκβίαση.

Η έρευνα αναφέρει ότι οι αλλοδαποί φτάσαν στην περιοχή της Καστοριάς από διάφορα σημεία της χώρας, είτε με μέσα μεταφοράς είτε με τα πόδια, χρησιμοποιώντας συσκευές GPS για να καθορίσουν τον προορισμό τους. Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παρείχαν τρόφιμα στους αλλοδαπούς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή μέχρι την αναχώρησή τους.

Για να αποτρέψουν τυχόν προσπάθεια των αλλοδαπών να διαφύγουν μόνοι τους και για να απαιτήσουν περισσότερα χρήματα από αυτούς ή τους συγγενείς τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποίησαν απειλές, χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν τα εξής αντικείμενα:

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ η έρευνα για την πλήρη αποκάλυψη της εκτεταμένης δράσης της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται.

Exit mobile version