Σουηδία: Στρατός στους δρόμους μετά από τις συγκρούσεις συμμοριών

Σουηδία: Στρατός στους δρόμους μετά από τις συγκρούσεις συμμοριών

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε μια αναπάντεχη απόφαση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη χώρα, καθώς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις συμμορίες που δρουν στον δρόμο.

Σε ομιλία του, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανέφερε ότι αυτή είναι μια πρωτοφανής απόφαση για τη Σουηδία και ότι καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.

Η απόφαση αυτή ήλθε μετά από την αύξηση της βίας στη χώρα, με τον αριθμό των θανάτων από πυροβολισμούς ή βομβιστικές επιθέσεις να φτάνει τους δώδεκα μόνο τον τρέχοντα μήνα. Το περισσότερο μέρος των θυμάτων ήταν περαστικοί που βρέθηκαν τυχαία στο σημείο ή άνθρωποι που αναγνωρίσθηκαν λανθασμένα από τους δράστες, και πολλοί από αυτούς ήταν νεαρής ηλικίας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής του στρατού για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία στην αντιμετώπιση αυτού του αυξανόμενου προβλήματος της εγκληματικότητας. Την ερχόμενη Παρασκευή, προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον ανώτατο διοικητή των ένοπλων δυνάμεων και τον αρχηγό της αστυνομίας.

Η συμμετοχή του στρατού στην καταπολέμηση του εγκλήματος αποτελεί μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση για τη Σουηδία, σύμφωνα με το Associated Press. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα με ποιον τρόπο θα συμμετάσχουν οι ένοπλες δυνάμεις σε αυτές τις επιχειρήσεις. Στο παρελθόν, είχαν υποβληθεί προτάσεις για την ανάληψη από τους στρατιώτες καθηκόντων προστασίας, προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις από την αστυνομία.

Exit mobile version