Βόλος: Στον Ιβάν Σαββίδη το Λιμάνι – Με 51 εκατ. ευρώ στον ΟΛΘ

Βόλος: Στον Ιβάν Σαββίδη το Λιμάνι – Με 51 εκατ. ευρώ στον ΟΛΘ

Με ποσό ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ο οποίος ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, ανακοίνωσε την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ.

Με αυτή τη συναλλαγή, ο ΟΛΘ κατέχει πλέον τον ποσοστό που του επιτρέπει να ελέγχει τις αποφάσεις που λαμβάνονται στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα «Voria.gr», το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σε μια δόση, ως εφάπαξ πληρωμή.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο ΟΛΘ, υποβάλλοντας μία από τις τέσσερις προσφορές που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό για την απόκτηση του ποσοστού 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ, αναδείχθηκε ως ο προτιμητέος επενδυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να υποβληθεί για προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και οι τελικές συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν μετά την έγκριση αυτή. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το συνολικό ποσό για την απόκτηση του ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΒ ΑΕ θα καταβληθεί εφάπαξ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε επίσης την κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.» ως τον Επιλαχόντα Προτιμητέο Επενδυτή.

Exit mobile version