Ξεκίνησε χθες η καταβολή του Market Pass Αυγούστου – Οκτωβρίου

Ξεκίνησε χθες η καταβολή του Market Pass Αυγούστου – Οκτωβρίου

Από χθες, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023, η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης προς 2,61 εκατομμύρια πολίτες στο πλαίσιο του Market Pass για τους μήνες Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2023. Συνολικά, το ποσό αυτής της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται στα 227 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δικαιούχοι αυτής της ενίσχυσης είναι όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για ένταξη μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι ήδη είχαν λάβει την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι με εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2023. Το 77,8% των δικαιούχων, δηλαδή 2,03 εκατομμύρια πολίτες, θα λάβουν τις ενισχύσεις μέσω πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει, ενώ οι υπόλοιποι θα τις λάβουν μέσω χρεωστικής κάρτας.

Για τους δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα υποβάλει αίτηση, η υποβολή αιτήσεων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών παραμένει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. Επισημαίνεται ότι για αιτήσεις που υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, καθώς και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έως την 5η Νοεμβρίου 2023.

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδος που υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2022 και το συνολικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα ακόλουθα όρια:

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass με τους ακόλουθους τρόπους:

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης υπολογίζεται ως το 10% του μηνιαίου ποσού των αγορών έως 1.000 ευρώ, ξεκινώντας από 22 ευρώ τον μήνα για μονομελή νοικοκυριά και αυξάνοντας κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι (6) εξαρτώμενα παιδιά.

Exit mobile version