Ο Βασίλης Σπανούλης προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης, ανακοινώθηκε επισήμως ως ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Σπανούλη, ο οποίος έχει ως στόχο να επαναφέρει στις επιτυχίες την ελληνική ομάδα.

Ο Βασίλης Σπανούλης αντικαθιστά τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ και θα εργαστεί προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου και των μελλοντικών μεγάλων διοργανώσεων.

Το συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη με την ΕΟΚ είναι διάρκειας δύο ετών, και η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΔΣ της ΕΟΚ σήμερα, Τρίτη (3/10) στις 14:00.

Στην σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται:

«Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ανδρών. Ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ευάγγελο Λιόλιο, εκ μέρους της διοίκησης και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια».

Στο πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας υπάρχουν δύο σημαντικές προκλήσεις την περίοδο αυτή. Πρώτον, το Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου του 2024, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δεύτερον, τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, που ξεκινούν νωρίτερα, με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Exit mobile version