Πέθανε ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς

Πέθανε ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς. Η θλιβερή είδηση επιβεβαιώθηκε από τη δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε εξειδικευθεί σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης για περίπου 50 χρόνια και ήταν γνωστός για την εμπειρία του σε θέματα κοινωνικής προστασίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποψήφιος ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το 2019 και επιλέχθηκε για τη κρίσιμη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

Συνέβαλε ως εμπειρογνώμονας στην Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, όπως το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η ΑΤΖΈΝΤΑ 2000 και η Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, συμμετείχε σε πολλές Γενικές Συνελεύσεις, Ομάδες Εργασίας, ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και ημερίδες της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ.

Στην πορεία της καριέρας του, διατέλεσε Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού στη ΔΕΗ και κατείχε το αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ ή του Συμβούλου σε διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία. Επίσης, υπηρέτησε ως Επιστημονικός Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από το 1990 έως το 2011 και ήταν πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Exit mobile version