Σύλληψη αστυνομικού – κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Σύλληψη αστυνομικού - κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Το Σάββατο, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη ενός αστυνομικού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, για εμπορία ανθρώπων και συνεχούς σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την ίδια ημέρα, μια αλλοδαπή εκδιδόμενη γυναίκα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ως άνω υπηρεσία και κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, ο συγκεκριμένος αστυνομικός την είχε κακοποιήσει επανειλημμένα, χρησιμοποιώντας απειλές και σωματική και ψυχολογική βία, ενώ παράλληλα την εκμεταλλευόταν οικονομικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αστυνομικός είχε εκμεταλλευτεί τη θέση και τον ρόλο του, αρχικά εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την προστασία της γυναίκας. Στη συνέχεια, άρχισε να απαιτεί χρηματικά ποσά, ενώ υποσχέθηκε γάμο για να εξασφαλίσει τη μόνιμη παραμονή της στη χώρα.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικές δυνάμεις διενήργησαν επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του αστυνομικού. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και 3.850 ευρώ, μεταξύ των οποίων και χαρτονομίσματα αξίας 500 ευρώ, που είχαν προσημειωθεί. Τα χρήματα αυτά είχαν τοποθετηθεί σε κρυφό σημείο από τον κατηγορούμενο, στο οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης και της εκμετάλλευσης, αφού συντάχθηκε σχετική δικογραφία.

Exit mobile version