Θεσσαλονίκη: Γιατρός κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία

Θεσσαλονίκη: Γιατρός κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία

Ένας γυναικολόγος-ογκολόγος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες δωροδοκίας και δωροληψίας σε μια δημόσια νοσοκομειακή μονάδα της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, ο γιατρός κατηγορείται ότι απαιτούσε και έπαιρνε “φακελάκια,” από ασθενείς σε αυτήν τη δημόσια νοσοκομειακή μονάδα, με σκοπό να προσπεράσει τη λίστα αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο γιατρός κατηγορείται για 16 περιπτώσεις χρηματισμού, οι περισσότερες από τις οποίες συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον ίδιο μήνα τον επόμενο χρόνο. Τα ποσά που ζητούσε, σύμφωνα με την κατηγορία, κυμαίνονταν από 800 έως 1600 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση, είτε πριν είχε γίνει η χειρουργική επέμβαση, είτε μετά από αυτήν. Σε περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας των ασθενών, φαίνεται ότι ο γιατρός συμβιβαζόταν με μικρότερα ποσά.

Επιπλέον, κατηγορείται ότι απείλησε μερικούς μάρτυρες προκειμένου να επηρεάσει την κατάθεσή τους και να προσπαθήσει να τους αποτρέψει από το να καταθέσουν εις βάρος του.

Exit mobile version