Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 4/10/2023

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 4/10/2023

Για σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, αναμένονται τοπικές βροχές σε περιοχές της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και της Εύβοιας, ενώ γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος στο υπόλοιπο της χώρας. Οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Νεφώσεις θα σημειωθούν στην Εύβοια, την Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα, ενώ από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις μπορεί να εμφανιστούν και σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι τοπικές βροχές αναμένεται να είναι συγκεντρωμένες κυρίως στα ορεινά της Κρήτης και, πιθανόν, στα Νότια Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται να είναι αρκετά υψηλές για την εποχή στα ηπειρωτικά μέρη και στο Βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν ως εξής:

Οι άνεμοι αναμένεται ότι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν δυτικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με άνεμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version