Καθελκύσθηκε χθες στη Γαλλία η φρεγάτα «Κίμων» παρουσία Δένδια και του Γάλλου ΥΠΕΞ

Καθελκύσθηκε χθες στη Γαλλία η φρεγάτα «Κίμων» παρουσία Δένδια και του Γάλλου ΥΠΕΞ

Χθες, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Δένδια, και του Γάλλου ομολόγου του, κ. Σεμπαστιάν Λεκορνιού, πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία της εταιρείας Ναβάλ στο Λοριάν της Γαλλίας η καθέλκυση της ελληνικής φρεγάτας “Κίμων”.

Ο κ. Δένδιας, μετά την επιθεώρηση της φρεγάτας, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή που ένιωσε βρισκόμενος στο κατάστρωμα αυτού του σύγχρονου πολεμικού πλοίου. Εκτιμάται ότι το 2025 αυτή η φρεγάτα θα είναι σε λειτουργία στα ελληνικά ύδατα, ενισχύοντας τον ελληνικό στόλο. Ο υπουργός τόνισε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την αναβάθμιση των αμυντικών ικανοτήτων της Ελλάδας και την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας επεσήμανε τον σπουδαίο ρόλο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και την στενή φιλία των δύο χωρών. Αναφέρθηκε στη σημασία της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ τους, σημειώνοντας ότι αυτή βασίζεται στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των δύο χωρών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το πρόγραμμα κατασκευής των φρεγατών αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ της γαλλικής και ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Δένδιας αναγνώρισε επίσης τον ρόλο του προηγούμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην κατασκευή των φρεγατών.

Από τη γαλλική πλευρά, ο κ. Λεκορνιού υπογράμμισε τη δυνατή φιλία μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας και τον εποικοδομητικό ρόλο του κ. Δένδια στην ενίσχυση των σχέσεων αυτών. Επίσης, τόνισε την προσήλωση της Γαλλίας στη συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Exit mobile version