Ο καιρός σήμερα 5 Οκτωβρίου 2023: Αίθριος με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ο καιρός σήμερα 5 Οκτωβρίου 2023: Αίθριος με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ο καιρός για σήμερα, Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, αναμένεται γενικά αίθριος, με μεμονωμένες τοπικές βροχές στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι με ένταση έως 5 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σχετικά υψηλές για την εποχή.

Τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι, αναμένονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, με μικρής διάρκειας βροχοπτώσεις. Σε άλλες περιοχές, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26, ενώ στην Ήπειρο από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Στερεά Ελλάδα από 11 έως 27 βαθμούς, ενώ στην Πελοπόννησο από 12 έως 28 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, από 16 έως 26 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς. Στις Κυκλάδες από 18 έως 25 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα από 16 έως 28 βαθμούς. Τέλος, στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση έως 3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται κυρίως ηλιοφάνεια, με άνεμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, με άνεμους που θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version