Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στις 22:30 η πρώτη εκτίμηση για τις περιφέρειες και για 6 μεγάλους δήμους

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στις 22:30 η πρώτη εκτίμηση για τις περιφέρειες και για 6 μεγάλους δήμους

Μόλις λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, καθώς την προσεχή Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου, οι κάλπες θα ανοίξουν ξανά την επόμενη Κυριακή, στις 15/10.

Οι νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί αξιωματούχοι που θα προκύψουν από αυτές τις εκλογές θα αναλάβουν καθήκοντα στις 1η Ιανουαρίου 2024, με τη θητεία τους να διαρκεί πέντε έτη.

Η τροφοδότηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από όλη την Ελλάδα προς το υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί μέσω 22.722 συσκευών που ανήκουν στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT).

“Αυτές οι εκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα της διεξαγωγής τους σε δύο Κυριακές. Επιπλέον, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία για τις Δημοτικές εκλογές και μία για τις Περιφερειακές εκλογές”, εξήγησε ο Ηλίας Γιαννίτσιος, διευθυντής έργου της Singular Logic, σε μια ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συλλεχθούν τόσο για τους συνδυασμούς όσο και για τους υποψηφίους, με τις κάλπες να ανοίγουν με συγκεκριμένη σειρά ανάλογα με τον αριθμό του κάθε εκλογικού τμήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής ροή των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, στα τμήματα με μονά νούμερα, θα ανοίξουν πρώτα οι κάλπες για τις Δημοτικές εκλογές, ενώ στα τμήματα με ζυγά νούμερα, θα ανοίξουν πρώτα οι κάλπες για τις Περιφερειακές εκλογές.

«Καθώς τα ψηφοδέλτια είναι αρκετά μεγάλα, δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη, αλλά στόχος είναι γύρω στις 22:30 το βράδυ να μπορεί να δοθεί η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις περιφέρειες και τουλάχιστον τους 6 μεγαλύτερους δήμους της χώρας», δηλαδή για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα, εξήγησε ο κ. Γιαννίτσιος

Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών κατά την διάρκεια της νύχτας των εκλογών, ώστε να είναι διαθέσιμα καθώς εξελίσσονται.

Exit mobile version