Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί» 

Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί» 

“Οι 48 από εμάς κατέχουμε μια εξαιρετικά ισχυρή δημοκρατική εντολή από τους ψηφοφόρους μας, και συνεπώς, φέρουμε μια τεράστια ευθύνη να τους εκπροσωπήσουμε και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους,” δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επισημαίνοντας ότι αυτή είναι “τιμή και ευθύνη.”

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε κριτική προς την κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων και το πρόγραμμα Predator, καθώς και για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος. “Οι 48 είμαστε απέναντι στους 158,” είπε, τονίζοντας ότι στις εκλογές δεν νίκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, κατηγόρησε την κυβέρνηση και είπε: “Αντί να ζητήσουν συγνώμη για τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης, ειρωνεύτηκαν τον Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά με παιδικά λογοπαίγνια.” Συνέχισε, λέγοντας: “Κατά τα άλλα, εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες.” Αναφερόμενος στο θέμα της δικαιοσύνης, είπε ότι “εμείς λέμε να κάνει τη δουλειά της και να τιμωρηθούν οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται.”

Επιπλέον, μίλησε για τις “δύο βαρονίες στη ΝΔ,” με την πρώτη να αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δεύτερη στον Κώστα Καραμανλή. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τολμά να πειράξει την άλλη βαρονία,” είπε, προσθέτοντας: “Ο Καραμανλής τολμά και μιλά για τα Τέμπη, μιλά για το ΟΑΚΑ. Ο άριστος Καραμανλής.”

Αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη, ζήτησε από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να παραιτηθεί. “Αν έκανε λάθη που κόστισαν 57 ζωές, γιατί δεν παραιτείται τώρα; Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη; Αν ναι, να παραιτηθεί τώρα,” δήλωσε και πρόσθεσε: “Είναι όρκος τιμής μου, δεν θα ξεχαστούν, δεν θα συγκαλυφθούν τα Τέμπη.”

“Από μέριάς μου, σας εγγυώμαι ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Θα τους αποκαλύπτουμε στην κοινωνία. Η κοινωνία δικαιούται καλύτερη μοίρα. Έχουμε ευθύνη να σηκώσουμε ανάστημα και να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας. Να αποδείξουμε το λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και μένουμε στην πολιτική,” είπε ο κ. Κασσελάκης.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψή του σε ένα σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα. «Αντί για συγνώμη, ειρωνεύονται» είπε ο Στ. Κασσελάκης αναφερόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε ότι πρέπει να κάνει δωρεά για 8 air condition, έναν διάδρομο και ένα ποδήλατο ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά. «Την έκανα τη δωρεά. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά».

Σε άλλο σημείο, είπε: “Έχουμε το καθήκον να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μια δίκαιη εργασία και αμοιβή, είτε είναι υπάλληλος, εργοδότης, είτε επαγγελματίας. Πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους.”

Επισήμανε ότι το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει “πρότυπο στην κοινωνία,” και αυτό, όπως είπε, θα επιτευχθεί μέσω τριών βημάτων: “Ενότητα, πρόταση, δράση.”

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, δήλωσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να τίθεται απέναντι σε εθνικά θέματα και να τοποθετεί κόκκινες γραμμές. Το κόκκινο δεν θα ξεθωριάσει.”

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάλεσε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσουν να εργάζονται από αύριο. “Πρέπει να βάλουμε προοδευτικούς ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση. Βοηθήστε τους συντρόφους μας,” δήλωσε.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναδείχθηκε το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Σωκράτης Φάμελλος

Νέα Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Θεοδώρα Τζάκρη

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής ΚΟ: Γιώργος Τσίπρας

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ: Παύλος Πολάκης

Exit mobile version