Νέο Ηράκλειο: Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα, τα διέλυε και τα πουλούσε ως ανταλλακτικά

Νέο Ηράκλειο: Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα, τα διέλυε και τα πουλούσε ως ανταλλακτικά

Μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε ένα εργαστήριο συνεργείου αυτοκινήτων στο Νέο Ηράκλειο αποκάλυψε τις δραστηριότητες μιας ομάδας εγκληματιών που έκλεβαν οχήματα, τα αποσυναρμολογούσαν σε ένα υπόγειο εργαστήριο και πουλούσαν τα ανταλλακτικά τους.

Η αποκάλυψη αυτή της δράσης τους ξεκίνησε όταν το Κέντρο Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε για φωτιά σε μια επιχείρηση και έστειλε αστυνομικούς στον χώρο. Κατά την άφιξή τους, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν σε ένα υπόγειο του κτιρίου πολλά κλεμμένα οχήματα, πινακίδες και ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, τα μέλη της συμμορίας αφού έκλεβαν τα οχήματα, τα μετέφεραν σε μια αποθήκη μιας νόμιμης εταιρίας που ασχολούνταν με την πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, την οποία χρησιμοποιούσαν ως “βιτρίνα”.

Εκεί πραγματοποιούσαν την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και στη συνέχεια προμήθευαν τα ανταλλακτικά στην επιχείρηση που εμπορευόταν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση, ενώ αναζητούνται άλλοι συνεργοί τους. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Exit mobile version