Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 6/10/2023

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 6/10/2023

Για σήμερα, Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, αναμένονται αλλαγές στις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αρχικά, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, αλλά με την πάροδο της ημέρας αναμένεται η αύξηση των νεφώσεων, ιδίως στα βορειοανατολικά και σε ορεινές περιοχές.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 11 έως 26, στη Στερεά από 13 έως 29, στην Πελοπόννησο από 10 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27, στις Κυκλάδες από 18 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26, και στην Κρήτη από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον, στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι που θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ, αρχικά από βόρειες κατευθύνσεις, ενώ στο Κεντρικό Αιγαίο αναμένονται άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου αναμένονται άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ. Τέλος, στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, και στη συνέχεια στα 3 έως 5 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, θα παρατηρηθεί αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται η εμφάνιση αραιών νεφώσεων. Οι άνεμοι στην περιοχή θα φτάνουν έως 3 μποφόρ από βόρειες κατευθύνσεις. Τέλος, η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά καθώς προχωρά η ημέρα, με πιθανότητα για πρόσκαιρες, ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα από το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα ανατολικά τμήματα του νομού θα πνέουν μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις με παρόμοια ένταση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version