Πεταλίδι Μεσσήνης: Ανατίναξαν ΑΤΜ της Εθνικής – Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία

Πεταλίδι Μεσσήνης: Ανατίναξαν ΑΤΜ της Εθνικής - Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία

Τρεις κουκουλοφόροι ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο χωριό Πεταλίδι του δήμου Μεσσήνης, στις 3:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης και άρπαξαν τις κασετίνες με ποσό που υπολογίζεται σε περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά ό,τι απέμεινε από το αυτοκίνητό τους που βρέθηκε καμένο. Το όχημα, πιθανότατα κλεμμένο, βρέθηκε σε ένα απόμακρο σημείο στην περιοχή Μπουμπούκας, όπου οι δράστες του είχαν βάλει φωτιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό τους. Πάντως, οι ειδικοί των εργαστηρίων που το εξετάζουν, πιστεύουν ότι θα βρουν ίχνη που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας ερευνούν ώστε να εξακριβώσουν από πού είχε κλαπεί και πότε. Πάντως, την έρευνα δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ και ο σειριακός του αριθμός έχει λιώσει από τις φλόγες.

Παράλληλα, εξετάζεται το υλικό από κάμερες ασφάλειες καταστημάτων της κεντρικής πλατείας του χωριού, στην οποία βρίσκεται το αρτοποιείο, στην πρόσοψη του οποίου είναι τοποθετημένο το ΑΤΜ.

Οι ληστές, που φορούσαν κουκούλες και λευκές στολές όμοιες με αυτές των Εγκληματολογικών Ερευνών, απείλησαν τους εργαζόμενους του αρτοποιείου και τους ζήτησαν να βγουν από τον φούρνο και να παραμείνουν στην πλατεία, με την υπόσχεση ότι δεν θα τους πειράξουν και ση συνέχεια, ανατίναξαν το ΑΤΜ.

Από την έκρηξη καταστράφηκε το ΑΤΜ και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο αρτοποιείο και στην τζαμαρία ενός φροντιστηρίου που βρίσκεται δίπλα. Στη συνέχεια, άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με το όχημά τους. Στον χώρο της ληστείας δεν βρέθηκαν χαρτονομίσματα, κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι οι κασετίνες δεν καταστράφηκαν από την έκρηξη, όμως έχουν ειδικό σύστημα χρωματισμού που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση παραβίασής τους.

Exit mobile version