Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων – Συμμετείχαν και αστυνομικοί

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων - Συμμετείχαν και αστυνομικοί

Ένας ακόμα αστυνομικός φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων, μέσω της παραποίησης δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, προχωρώντας στη σύλληψη επτά ατόμων, που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εγκληματική οργάνωση φαίνεται ότι είχε ενεργοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2021, αποκομίζοντας κέρδη που υπολογίζονται σε περίπου 210.000 ευρώ.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εν ενεργεία, εντάσσεται στην δικογραφία για τη συμμετοχή του σε μια μεμονωμένη περίπτωση παραβίασης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, επιτρέποντας έτσι τη δράση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης. Ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται και συνελήφθη ήδη ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η εγκληματική οργάνωση συνδέεται με 24 περιπτώσεις παράνομης έκδοσης ελληνικών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, ενώ υπάρχουν και 10 περιπτώσεις διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα με την έκδοση πλαστών διπλωμάτων άδειας οδήγησης.

Exit mobile version