Αυτοδιοικητικές εκλογές: 7 Περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή – Τα «ντέρμπι» του β’ γύρου

Αυτοδιοικητικές εκλογές: 7 Περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή - Τα «ντέρμπι» του β’ γύρου

Στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές, επτά περιφέρειες έβγαλαν νικητή από την πρώτη Κυριακή. Στην Πελοπόννησο, το αποτέλεσμα εξελίσσεται σε ένα μεγάλο θρίλερ, καθώς ο υποψήφιος Δημήτρης Πτωχός “χάνει” τις εκλογές με μισή μονάδα διαφορά στα αποτελέσματα.

Στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν για τον Δήμαρχο την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να αποσπάσει το 43% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Ενώ για τον Δήμο της Αθήνας, η κατάσταση είναι πιο απλή, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε το 41,35% των ψήφων στο 100% της ενσωμάτωσης, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να έχει έναν εκλογικό αγώνα μέχρι το τέλος, καθώς ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται του αντιπάλου του, Αγγελούδη Στυλιανού, στο 98% της ενσωμάτωσης.

Σε έξι από αυτές τις περιφέρειες, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που προηγούνται υποστηρίζονται από το κόμμα Νέα Δημοκρατία, ενώ στην Κρήτη, ο υποψήφιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζεται από το ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Με περίπου το 98% των ψήφων καταμετρημένο σε 13 περιφέρειες της χώρας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, οι περιφερειάρχες που είναι ήδη στη θέση, κατάφεραν να προηγηθούν.

Exit mobile version