Δημοτικές εκλογές: Μπακογιάννης και Δούκας στο β’ γύρο για την Αθήνα

Δημοτικές εκλογές: Μπακογιάννης και Δούκας στο β' γύρο για την Αθήνα

Την επόμενη Κυριακή, στις εκλογές για τη θέση του δημάρχου της Αθήνας, η μάχη θα κριθεί μεταξύ του σημερινού δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, και του Χάρη Δούκα. Καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του διαγωνισμού θα είναι το πώς θα ψηφίσουν οι δημότες που υποστήριξαν άλλες πολιτικές παρατάξεις στον πρώτο γύρο.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο υποψήφιος που τηρεί τη στήριξη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη προτείνει στους συνυποψηφίους του να ενωθούν με σκοπό να καταφέρουν την ήττα της συντηρητικής διοίκησης στην Αθήνα. Επιπλέον, ζήτησε μια συνάντηση με τον κ. Δούκα για να συζητήσουν την κοινή προσέγγιση.

Προηγουμένως, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη νίκη, ευγνωμούσε τους υποστηρικτές του και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να εργάζεται για τους Αθηναίους. Παράλληλα, εξέφρασε σεβασμό προς όσους τον ψήφισαν, αλλά και προς όσους ψήφισαν άλλους υποψηφίους, καθώς και όσους δίστασαν να τον στηρίξουν.

Ο Χάρης Δούκας, αφού αναφέρθηκε στους συνεργάτες του και τους εθελοντές που τον υποστήριξαν, εξέφρασε αισιοδοξία ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο δεύτερο γύρο. Θέτοντας το σαφές δίλημμα της επικείμενης μάχης, επεσήμανε ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν αν θέλουν να συνεχίσει η πόλη με την τρέχουσα διοίκηση, η οποία, κατά την άποψή του, δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες, ή αν επιθυμούν αλλαγή για τη βελτίωση της ζωής τους. Κάλεσε όλους τους Αθηναίους, ακόμη και αυτούς που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να ενωθούν και να δώσουν μαζί τη μάχη για την πόλη τους, αφού, κατά την πεποίθησή του, μπορούν να επιτύχουν τη νίκη.

Exit mobile version