Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίζει το “αμυνόμενο Ισραήλ” και προβλέπει έξαρση του μεταναστευτικού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίζει το “αμυνόμενο Ισραήλ” και προβλέπει έξαρση του μεταναστευτικού

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά από συνάντησή του με την Εσθονή πρωθυπουργό, Kaja Kallas, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του προς το Ισραήλ, καθώς η βία συνεχίζεται στη Γάζα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα αναμένει αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου.

“Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αυτοπροστασίας στους αμυνόμενους, επιδιώκοντας την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τα γεγονότα υπονομεύουν τις δυνατότητες μιας δίκαιης λύσης στην περιοχή και προκαλούν ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ΕΕ συζητά για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, χαρακτηρίζοντας τις συζητήσεις ως θετικές. Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη για διατήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων και τη δημιουργία νόμιμων διαδρόμων μετανάστευσης, υπό τους όρους της ΕΕ και όχι των παράνομων διακινητών.

“Η θέση μας είναι σαφής, τα σύνορα πρέπει να προστατεύονται”, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του προς το Ισραήλ και υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο αυξημένων πιέσεων στα ελληνικά σύνορα.

Exit mobile version