Ισραήλ: Νετανιάχου και Γκαντζ συμφώνησαν για σύσταση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

Ισραήλ: Νετανιάχου και Γκαντζ συμφώνησαν για σύσταση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ισραήλ, Kan, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ θα συσταθεί ένα ειδικό “υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου” που θα αποτελείται από τρία μέλη: τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πρόκειται να συμμετάσχουν πέντε υπουργοί χωρίς χαρτοφυλάκιο, με έναν από αυτούς ως παρατηρητή, στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικής-ασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η ευρεία συμμετοχή της αντιπολίτευσης στη διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν θα προωθούνται νομοσχέδια ή κυβερνητικές αποφάσεις που δεν σχετίζονται με τη διεξαγωγή του πολέμου. Οι διορισμοί στις θέσεις αυτές θα παρατείνονται αυτόματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του πολέμου, μετά τη λήξη του οποίου οι υπουργοί θα παυθούν από τα αξιώματά τους.

Exit mobile version