Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη γενναιοδωρία του ελληνικού εφοπλισμού που αποφάσισε να δωρίσει 50 εκατομμύρια ευρώ για έργα ανασυγκρότησης σε περιοχές της Θεσσαλίας που πλήττηκαν από φυσικές καταστροφές το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν με αυτούς τους πόρους, ως μέρος του σχεδιασμού για την αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε επίσης η σημασία του ελληνικού εμπορικού στόλου, τόσο για την εγχώρια οικονομία όσο και για την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών και ενέργειας σε μια εποχή όπου υπάρχουν αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και πιέσεις.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προοπτικές απανθρακοποίησης των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών και η δυνατότητα της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας να παίξει πρωτοπόρο ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ‘Ακης Σκέρτσος, και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος. Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Μελίνα Τραυλού, οι Αντιπρόεδροι Μιχάλης Χανδρής και Αντώνης Λαιμός, οι Γραμματείς Δημήτρης Φαφαλιός και Νίκολας Βενιάμης, ο Ταμίας Ιωάννης Ξυλάς, ο Αναπληρωτής Ταμίας Κωνσταντίνος Καρούσης και η Γενική Διευθύντρια Κατερίνα Πέππα.

Exit mobile version