Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ

“Η Ελλάδα έχει σαφώς εκφράσει την αλληλεγγύη της προς το κράτος του Ισραήλ,” δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στο Υπουργικό Συμβούλιο Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Υπογράμμισε επίσης ότι “όλες οι χώρες της Συμμαχίας πρέπει να έχουν μια σαφή θέση.”

“Η συζήτηση για την Ουκρανία διεξάγεται ενώ υπάρχει αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά την απάνθρωπη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, ιδίως στον αμάχη πληθυσμό. Η Ελλάδα κατανοεί πλήρως τις δικαιολογημένες προσδοκίες των Παλαιστινίων, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ωστόσο, οι βάρβαρες επιθέσεις όπως αυτή της Χαμάς, απειλούν ακριβώς αυτές τις προσδοκίες. Η Ελλάδα έχει σαφώς ταυτιστεί με το κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Αυτό πρέπει να είναι η θέση και όλων των χωρών της συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία των αξιών, όχι μόνο αμυντική. Η απάνθρωπη επίθεση της Χαμάς παραβιάζει ακριβώς αυτές τις αξίες που το ΝΑΤΟ πρέπει να υποστηρίζει. Όλες οι χώρες της Συμμαχίας πρέπει να έχουν μια σαφή και αποφασιστική θέση,” είπε ο Υπουργός ‘Αμυνας.

Exit mobile version