Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 12/10/2023

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 12/10/2023

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας για σήμερα, με τοπικές νεφώσεις να εμφανίζονται κυρίως στις περιοχές ανατολικά και νότια. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ιδίως στην Κρήτη, καθώς και πιθανές βροχές στα νότια νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν έως τα 6 μποφόρ, με αναμενόμενη ύφεση της έντασής τους το απόγευμα.

Αναλυτικότερα, \την Πέμπτη, αναμένεται να επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές να προβλέπονται κυρίως στην Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχών και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου και τα Δωδεκάνησα.

Οι θερμοκρασίες, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμαίνονται από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 24 βαθμούς. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 22, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καταγράφονται θερμοκρασίες από 8 έως 27 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται θερμοκρασίες από 14 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 22-23 βαθμούς. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 15 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 17 έως 22-23, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 25-26, και στην Κρήτη από 14 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ, με την έντασή τους να μειώνεται το απόγευμα στα 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές κατευθύνσεις με ένταση έως 3-4 μποφόρ, με την αναμενόμενη στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικές κατευθύνσεις και ένταση έως 2-3 μποφόρ από τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Αττική, προβλέπεται αίθριος καιρός γενικά, με πιθανές τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, με ένταση έως 4-5 μποφόρ, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού, η θερμοκρασία θα είναι κατά περίπου 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται αίθριος καιρός γενικά, με άνεμους που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version